Vragen? Bel ons 088 765 1200 | info@holtgrefe.nl
Laden
Product(en) toevoegen...

Duurzaam alternatief: Leadax loodvervanger

maandag 25 maart 2024
Leadax is hét duurzame alternatief voor lood en heeft geen schadelijke effecten op de gezondheid en het milieu. 

Leadax gerecyclede loodvervanger
Loodvervangers bestaan inmiddels al jaren maar de Leadax loodvervanger die wij in ons assortiment voeren is volledig gemaakt van gerecyclede materialen.
Leadax heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu en dit maakt de Leadax loodvervanger uniek vergeleken met het traditionele bladlood maar ook met veel andere loodvervangers.

Image title

Circulaire grondstof
Leadax is in een raamwerk van gerecycled aluminium omwikkeld met een tot voor kort niet recyclebare kunststof. Bij het verwerken van oud veiligheidsglas en autoruiten komt het kunststof laagje (PVB) wat tussen de ruiten zit vrij en vervolgens op een afvalberg terecht. Ieder jaar kom er 55 duizend ton van dit Polyvinylbutyral (PVB) vrij in Europa. En dat wordt allemaal verbrand. Tot de ontwikkeling van Leadax. Vanaf het begin was de bedoeling om een circulaire loodvervanger te ontwikkelen en dat is gelukt.
In tegenstelling tot traditionele waterkerende materialen, is Leadax geen toxisch zwaar metaal.
Onafhankelijk onderzoek door het Nederland Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) laat zien dat de milieu-impact van Leadax fors beter is dan die van echt lood.

Verwerkt als bladlood
Leadax is een loodvervanger met dezelfde eigenschappen als traditioneel lood. Leadax heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu. Leadax is een tweede generatie loodvervanger die niet alleen lichter is in gebruik, maar ook nog eens goedkoper in aanschaf. Van spouwmuur tot aan schoorsteen, de toepassing en verwerking van Leadax is identiek aan die van lood. Zonder compromis!

Lange levensduur
De uitgebreide UV verouderingstesten die het product voortdurend ondergaat, onderbouwt de waterdichtheid gedurende minimaal 25 jaar.

Langere rollengtes
Leadax is in fors langere stroken te verkrijgen (max. 12 meter). Zo kunt u in dezelfde tijd meer afdichten met minder overlappen en gaat u efficiënter om met materiaal. Dit reduceert behoorlijk de kosten voor het aanbrengen t.o.v. traditioneel lood omdat er een stuk minder arbeidsintensieve overlappen nodig zijn.

Gecertificeerd
Leadax is de eerste en enige loodvervanger welke door KIWA is gecertificeerd en zet hiermee de standaard.

Diverse kleuren
Leadax is bij ons standaard op voorraad in de kleuren loodgrijs en zwart. Op aanvraag is het product leverbaar in dakpan-rood en afwijkende kleuren, zoals bijvoorbeeld koperkleurig.

Zelfklevende Leadax Easy FA
Leadax Easy FA is een zelfklevende variant op de originele Leadax loodvervanger maar dan direct vast te leggen in een kilgoot, bij een schoorsteen, onder een dakkapel of raamkozijn. De lijmlaag is geheel over het materiaal gestreken, waardoor het volledig is vast te leggen. Het is eenvoudig aan te brengen en hoeft alleen licht aan gedrukt te worden met een roller. Leadax Easy FA is licht in gewicht en tegelijkertijd extreem sterk.

  • Makkelijk te verwerken

  • Extreem sterk

  • Licht in gewicht

  • Weers- en windbestendig

  • Circulair en niet-toxisch

  • Eenvoudig te verwijderen en te recyclen

  • Optimale kleefkracht

    Image title

De butyl is zodanig op de PVB gemonteerd dat het makkelijk weer losgehaald kan worden aan het einde van de levensduur. Zonder enige concessie te doen aan de kleefkracht tijdens en na de verwerking. Dit kenmerk maakt dat Leadax Easy volledig demontabel, recyclebaar en dus circulair is!
Uit verschillende verouderingstesten blijkt dat de butyl goed op de PVB kleeft om onder diverse weersomstandigheden minimaal 30 jaar wind- en watervast te blijven. Een optimale kleefkracht is op alle stofvrije ondergronden gegarandeerd.

Leadax bestellen:
Bekijk ons assortiment Leadax en de bijbehorende toebehoren op onze webshopLaden
Laden
Ok